Zelfbouw ventilatie ventilatie goede ventilatie plaatsing ventilatie ventilatie plaatsen

Zelfbouw ventilatie: onze tips

Soms hebben voordelen ook nadelen. Door de goede isolatietechnieken van de laatste jaren krijgt verse lucht bijna geen kans meer om door de woning te stromen. Toch is goede ventilatie wel nodig, al is het maar om eventuele vochtproblemen in de toekomst te vermijden. Oplossing? Een ventilatiesysteem plaatsen! Ben je een beetje handig aangelegd? Dan kan je zelf aan de slag. Bovendien bespaar je er heel wat geld mee uit. We geven je hiervoor graag wat tips.

Zelf aan de slag met ventilatie

Voordat je je handen uit de mouwen steekt, moet je bepalen welk soort ventilatiesysteem geschikt is voor jouw woning. Er bestaan namelijk vier soorten ventilatiesystemen: A, B, C, en D. Toets samen met een specialist af welke noden jij hebt en bepaal zo het ventilatiesysteem dat bij je woning past. Stel genoeg vragen zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de plaatsing. Daarna ga je alles voorbereiden, want wie efficiënt wil werken, maakt best een duidelijke planning op voor het plaatsen van de ventilatie. Welk materiaal heb je nodig? Welke stappen moet je zetten?

Dit zijn slechts enkele vragen die je jezelf moet stellen. Hoewel je geen technische kennis nodig hebt bij de installatie is het altijd beter om goed voorbereid te zijn.

 

Nuttige tips bij het plaatsen van ventilatie

Alles voorbereid? Je bent klaar om te starten met de plaatsing van de ventilatie! Je moet echt niet bang zijn om fouten te maken. Volg gewoon nauwkeurig de instructies en de tips die je gekregen hebt op. De meeste ventilatiesystemen zijn kliksystemen en zeer gemakkelijk te installeren. Trommel je vrienden en familie op en laat hen meehelpen. Zo zal jij op korte tijd de ventilatie kunnen installeren. En om eerlijk te zijn, kunnen zelfs je kinderen meehelpen want ventilatie plaatsen is zo eenvoudig als een reuze bouwpakket in elkaar steken.

Liever niet alleen? Tecmine plaatst je ventilatie.

Liever niet alleen? Tecmine plaatst je ventilatie

Wil je toch liever wat professioneel advies? Laat je tijdens het volledige proces dan bijstaan door een echte expert. Tecmine kan de volledige plaatsing van je overnemen, of je gewoon tips geven op maat van jouw bouwproject. Dit is sowieso geen slecht idee want als je bepaalde stappen niet correct uitvoert, zal je de ventilatie niet correct kunnen installeren. Dat is niet de bedoeling, toch? Naast advies geven en het plaatsen van het ventilatiesysteem kunnen wij ook jouw EPB-verslag opstellen. Heb je nog vragen in verband met ventilatie? Bel ons op 013/25.28.58.

Vanuit je luie zetel
Geen zin om naar onze winkel te komen?
Dan bestel je toch gewoon online!
Zelfbouw ventilatie ventilatie goede ventilatie plaatsing ventilatie ventilatie plaatsen
Mee met Tecmine!
Wil jij op de hoogte blijven van onze promoties
en/of acties? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief!
Vanuit je luie zetel
Geen zin om naar onze winkel te komen?
Dan bestel je toch gewoon online!
Zelfbouw ventilatie ventilatie goede ventilatie plaatsing ventilatie ventilatie plaatsen
Zelfbouw ventilatie ventilatie goede ventilatie plaatsing ventilatie ventilatie plaatsen Zelfbouw ventilatie ventilatie goede ventilatie plaatsing ventilatie ventilatie plaatsen