Soorten ventilatie ventilatie ventilatiesysteem mechanische ventilatie Ventileren

Soorten ventilatie

Wist je dat je ziek kunt worden wanneer je huis niet voldoende geventileerd is? Allergieën en voornamelijk hoofdpijn kunnen dagelijkse kost worden wanneer je dit probleem niet aanpakt. Bovendien kan slechte ventilatie op termijn zorgen voor schade aan je woning. Door je huis te ventileren met één van de verschillende soorten ventilatie zorg je ervoor dat je verse lucht aanvoert, en vervuilde lucht afvoert. Een win-winsituatie dus!

ABC van soorten ventilatie

Wanneer je ventilatie gaat mechaniseren, komt de verse lucht binnen langs de droge ruimtes zoals de woonkamer. De vervuilde lucht? Die wordt afgevoerd via de vochtige kamers, bijvoorbeeld de badkamer en de keuken. Er bestaan verschillende soorten ventilatie: ventilatiesysteem A, B, C, en D. Ventilatiesysteem A staat voor natuurlijke ventilatie. De vervuilde lucht wordt in dit geval langs een verticale schouw afgevoerd.

Verse lucht haal je binnen met ventilatieroosters. Ventilatiesystemen B en C combineren natuurlijke met mechanische ventilatie. Verluchtingssysteem B brengt gezonde lucht aan via ventilators en voert de vervuilde lucht af via roosters. Bij ventilatiesysteem C gebeurt eigenlijk gewoon net het tegenovergestelde. Ten slotte kan je uit de potentiële soorten ventilatie kiezen voor ventilatiesysteem D of D+ waarbij zowel de aan- als afvoer van de lucht op mechanische wijze gebeurt. Zo kan de toegevoerde lucht dan ook permanent gefilterd worden. Bang voor energieverlies? Dat is niet nodig. Ventilatiesystemen zijn zo opgebouwd dat de aan- en afvoer van lucht perfect afgesteld is. Zo krijg je niet alleen een gezond klimaat in je huis, maar zorg je ook voor een lagere energiefactuur!

Je huis verluchten met verschillende soorten ventilatie

Ventileren is dus een echte must. Het volstaat helaas niet om gewoon de ramen en deuren open te zetten om voldoende verse lucht in je huis te krijgen. Om efficiënt te ventileren heb je nood aan een goed ventilatiesysteem. De mogelijke soorten ventilatie hebben elk hun voor- en nadelen. Zo verschilt het onderhoud per systeem, en is er bij ventilatiesysteem D warmterecuperatie terwijl dit bij de andere systemen niet zo is.

Hierdoor is het nodig om samen met een specialist stil te staan bij de soorten ventilatie die geschikt zijn voor jouw woning.

 

Tecmine met een ruim aanbod aan soorten ventilatie

Bij Tecmine hebben wij zowel ventilatiesysteem C als D in ons gamma. Samen bekijken we jouw noden en begeleiden we je naar het juiste type verluchtingssysteem voor jouw huis of appartement. Heb je vragen over de mogelijke soorten ventilatie? Wens je meer informatie? Neem contact met ons op! We begeleiden je graag in je zoektocht naar het juiste ventilatiesysteem.

Vanuit je luie zetel
Geen zin om naar onze winkel te komen?
Dan bestel je toch gewoon online!
Soorten ventilatie ventilatie ventilatiesysteem mechanische ventilatie Ventileren
Mee met Tecmine!
Wil jij op de hoogte blijven van onze promoties
en/of acties? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief!
Vanuit je luie zetel
Geen zin om naar onze winkel te komen?
Dan bestel je toch gewoon online!
Soorten ventilatie ventilatie ventilatiesysteem mechanische ventilatie Ventileren
Soorten ventilatie ventilatie ventilatiesysteem mechanische ventilatie Ventileren Soorten ventilatie ventilatie ventilatiesysteem mechanische ventilatie Ventileren